Ontzuren

 Voor informatie over ontzuren kijk op www.alkavitae.nl
Binnenkort vind u meer info op deze website.
Belangrijk is te weten dat de reguliere geneeskunde deze zienswijze niet ondersteunt.
Reguliere artsen en therapeuten baseren zich op het feit dat er niet genoeg bewijzen zijn om deze zienswijze te onderbouwen.
De individuele patiënt weet het beste wat goed voor hem is.
Er is niets mis met het alkaliseren van het drinkwater(PH 14) alhoewel de werking van vb. pijnstillende reguliere medicatie wel kan beïnvloed worden, geneutraliseerd dus.
 
 
 
 1. Waarom ontzuren?

Ontzuren is belangrijk bij klachten van het bewegingsapparaat omdat: 

  • Er in een verzuurd lichaam meer mineralenroof plaatsvindt
  • Ziektekiemen beter kunnen gedijen in een zure omgeving dus er is meer kans op ontstekingen in een zuur lichaam
  • Zuuroverschotten worden vaak opgeslagen in het bindweefsel. Er ontstaat vocht om deze zuurhaarden te neutraliseren. Fybromyalgische klachten zijn het gevolg.

 
 
 
 
2.De Zuur-Base balans, de oorzaak van de verstoring.
 
Niet alleen voeding speelt een rol bij verzuring, ook oververmoeidheid, stress, te weinig lichaamsbeweging, verkeerde ademhaling,
chronische darmklachten, om er maar enkele te noemen kunnen de oorzaak zijn. Teveel verzurende medicatie enz.
 
3.Verzuring en het bewegingsapparaat.
 
Omdat de bloed PH waarde een constante is, zal  het lichaam mineralen roven uit de botten,organen om de verzuring in het bloed op te heffen. Osteoporose, arthritis, jicht enz. kunnen ontstaan.
 
 
 
4.Verzuring en oedeem.
 
 
   Hoe lager het ph gehalte (vb. PH5) van het lichaamsvocht hoe meer vocht wordt vastgehouden. Hoe hoger het PH gehalte (bv. PH 8) . hoe minder vocht kan worden vastgehouden Het vocht probeert het zuur te neutraliseren. Bij vastzittend bindweefsel, Trigger points, littekens kan de vochtdoorstroming bemoeilijkt worden. Fascietechnieken zijn hier op z'n plaats. Aansluitend lymfedrainage en lymfetaping zijn effectief.
Het voordeel van Manuele lymfedrainage volgens de Methode Vodder is dat mensen  in een ontspannen toestand worden gebracht waardoor spanning, stress verminderd wordt.  Stress is namelijk een van de grootste verzuurders voor het lichaam.
Lymfedrainage  stimuleert de lymfestroom en voert vocht af.